L’estètica dental intenta imitar el disseny del somriure o de les dents naturals a través de la combinació de diferents procediments o materials, com Blanquejaments o Aclaraments Dentals, Carilles Ceràmiques o de Composite, Reconstruccions de Composite i Corones Ceràmiques lliures de metall.

En ocasions per aconseguir un millor resultat és necessari el treball multidisciplinari amb Ortodòncia (per a la modificació de posicions dentals) o Periodòncia (per a la modificació gingival-geniva).

Carilles Dentals

Estètica dental

Les carilles són làmines fines entre 0.3 mm i 1.0 mm de gruix que cobreixen tota la cara frontal de la dent, poden ser de diferents materials com composite o ceràmica.

Es fan servir com solució per a reconstruir un somriure danyat per forma i tamany inadequat de la dent (microdent o dents conoïdes), alteracions en el color de les dents, les quals poden ser produïdes per medicaments (tetraciclines) o enfosquiment dental produït per tractaments endodòntics on és suficient un blanquejament dental per tornar el color natural de la dent.