És l’especialitat de l’Odontologia que estudia la prevenció, diagnòstic i tractament de les enfermetats i condicions que afecten els teixits que donen suport a les dents. Les principals enfermetats periodontals que afecten a la dentició són la gingivitis i la periodontitis.

El tractament periodontal consisteix en eliminar el càlcul present en les arrels mitjançant un curetatge per quadrants manual o amb cavitró, recuperant així la salut de les genives.

Per la qual cosa es recomana una visita amb el seu odontòleg per comprovar l’estat de les seves genives, un raspatllat correcte després de cada menjar acompanyat d’un esbandida bucal i una higiene oral cada 6 mesos que ajudi a evitar les enfermetats periodontals i les seves conseqüències.

Gingivitis
És la inflamació i enrogiment de les genives les quals presenten sagnat i sensibilitat al raspatllar-se les dents, el no detectar-se i tractar-se a temps fa que les bactèries ataquin l’os convertint-se en periodontitis.

Periodontitis
L’os es debilita i es destrueix fins el punt que el dany és irreversible per l’acumulament de càlcul i placa bacteriana provocant la mobilitat dental i en el pitjor dels casos la pèrdua de dents.

Periodòncia